Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pravoslavci slave božić

Bihaćki paroh Milinović: Pokažimo jedni drugima ljubav i poštovanje

paroh slavisa (1)

Vjernici su Božić dočekali u porodičnom okruženju uz molitvu, a u tradicionalnoj posjeti Bihaćkoj parohiji i ovog Božića bili su predstavnici Grada Bihaća i Vlade Unsko-sanskog kantona

Večernjim bogosluženjem i nalaganjem Badnjaka sinoć su pravoslavni hrišćani u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK) proslavili Badnje veče, a jutrošnjom Božićnom liturgijom u Hramu Svete Trojice i Božić, rođenje Isusa Hrista i ujedno najradosniji hrišćanski praznik. Liturgiju u Hramu Svete Trojice predvodio je bihaćki paroh Slaviša Milinović.

– Neka radost Hristovog rođenja obasja sva naša srca i duše. Pokažimo jedni drugima ljubav i poštovanje. Budimo braća i sestre, ne gledajući na vjeru i religiju, odnosno na ono što nas razlikuje i razdvaja. Čestitam praznik rođenja Hristovog svim pravoslavnim hrišćanima u Bihaću, ali i u cijeloj našoj domovini Bosni i Hercegovini – poručio je paroh bihaćki Slaviša Milinović.

Vjernici su Božić dočekali u porodičnom okruženju uz molitvu, a u tradicionalnoj posjeti Bihaćkoj parohiji i ovog Božića bili su predstavnici Grada Bihaća i Vlade Unsko-sanskog kantona.

Još jednom je poslana božićna poruka prijateljstva i suživota, ali i potvrđena uspješna saradnja na realizaciji nekoliko zajedničkih projekata. Najavljena je obnova crkve i hrama u bihaćkom naselju Lipa, kao i gradnja vodovodne mreže i ostalih neophodnosti, kojima bi se omogućio što brži povratak srpskog stanovništva.