BiH

BiHAMK: Do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor

08/08/2018

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor. Pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Danas počinju radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko. Za vrijeme izvođenja radova na mostu se saobraća usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, danas će u vremenu od 07 do 18 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnoj cesti R-446 na Trebeviću (od skretanja za vrh Trebevića do hotela ”Pino Nature“).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.