Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

snijeg i vjetar

BIHAMK objavio fotografije: Snježne vijavice stvaraju probleme vozačima

329339425_560471169368923_106092524347574709_n

Na magistralnom putu Livno-Šuica iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz

Kolovoz je mokar ili vlažan, a na krajnjem jugu pretežno suh. Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi Glamoč-Mliništa, Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula) i Turbe-Karanovac, kao i područje Han Pijeska i Romanije.

Preko prevoja za šlepere i teretna vozila sa prikolicom preporučuje se korištenje lanaca. Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu Ključ-Sanski Most.

Kako su upozorili iz BIHAMK-a, na brojnim dionicama su snježne vijavice, a pogotovo se to odnosi na Karaulu, Nišićima i Ivan Sedlu.

U jugozapadnim krajevima, te ponegdje na sjeveru, skreće se pažnja na jak vjetar. Upozorava se i na učestale odrone, a izdvajaju se putevi: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen) i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka-Klašnice (Zalužani), Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.