Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK savjetuje opreznu vožnju zbog ledene kiše

saobracaj kisa222

U sjeverozapadnim krajevima zemlje upozorava se na ledenu kišu i savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle i niske oblačnosti, a izdvajaju se magistralni putevi Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar, zatim šire područje Mrkonjić Grada, Doboja i Foče, te dionice u višim predjelima. Na dionici Brod na Drini-GP Hum upozorava se na učestale odrone i moguće snježne lavine.

I na ostalim putevima učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a izdvajaju se magistralni putevi: Jajce-Banja Luka, Konjic-Mostar-Doljani, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik i Sarajevo-Foča, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.

Zbog oštećenja kolovoza usporeno se saobraća u mjestu Gašnica na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica. Na regionalnom putu R-445 Kakanj-Visoko, zbog radova na uklanjanju mostovske konstrukcije u mjestu Ćatići, od 07 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana povremeno saobraća usporeno.

Mole se vozači da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.