Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

BIHAMK upozorava: Na tri granična prijelaza su velike kolone vozila

granica kolone
Foto: BIHAMK

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima, pojačan je intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominje se da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima.

I danas će se nastaviti radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Buna – Tasovčići, zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Očekuje su gužve i vozače se moli za strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.