Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijeljina dobija gasnu mrežu, priključak za domaćinstva na 36 rata

BiH

mico-micic

Bijeljina će ove jeseni dobiti mogućnost grijanja na gas, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

“Na kraju smo realizacije gasifikacije Bijeljine i završetkom ovog projekta smanjiće se zagađenje vazduha u gradu, prouzrokovano velikim brojem kotlovnica u upotrebi”, istakao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Prema njegovim riječima, već je urađeno 300 kilometara mreže na području grada, a obezbijeđena su i sredstva za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju veze između Šepka i Bijeljine, odnosno prstena visokog pritiska.

Mićić je rekao da je u projekat izgradnje gasovoda na relaciji Bijeljina-Šepak investirano oko 30 miliona eura, izvođač radova je kompanija “Bijeljina Gas” u kojoj grad Bijeljina ima 20 odsto vlasništva, a kompanija “Novi Sad Gas”, kao strateški partner, 80 odsto vlasništva.

Gradski menadžer Miloš Stevanović je naveo da je do sada eksproprisano oko 98 odsto potrebnog zemljišta, ili 454 parcele.

Direktor kompanije “Novi Sad Gas” Jovan Vujanović najavio je da gasovod visokog pritiska treba da bude završen do kraja jula.

Prema njegovim riječima, cijena priključka na gas za domaćinstva u Bijeljini koštaće 750 eura, uz mogućnost plaćanja u 36 rata.