Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opozicija negoduje

Bijeljina isplatila Čičkoviću 250.000 KM prije završetka sudskog procesa

bijeljina vijece (1)

Odlukom o izmjeni odluke o grobljima i pogrebnoj djelatnosti, tvrde zastupnici SNSD-a uvodi se monopol u toj djelatnosti

Grad Bijeljina je usvajanjem odluke o izmjeni odluke o grobljima i pogrebnoj djelatnosti izašao iz zakonskog okvira jer njome propisani uslovi za bavljenje ovom djelatnošću nigdje u zakonu nisu navedeni, izjavio je šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Aleksandar Đurđević.

On je naveo da je na ovaj način izvršen udar na građane i na privredna društva koja se bave ovom djelatnošću, ali dobrim dijelom i na vjerske zajednice.

“Te uslove, uvjereni smo, ne ispunjava nijedna mrtvačnica na području grada, osim jedino novoizgrađene na Gradskom groblju Hase”, rekao je Đurđević na redovnoj konferenciji za novinare.

On je naveo da je ovom odlukom propisano da se, ukoliko bilo koja mrtvačnica ne ispunjava navedene uslove, tijelo pokojnika mora prevesti u mrtvačnicu Gradskog groblja u Hasama.

“Na ovaj način želi se postići monopol jer bilo gdje da na području ovog grada lice umre, njegovi srodnici moraju da prevezu tijelo u Gradsko groblje Hase, što stvara komplikacije ljudima u ionako teškoj finansijskoj situaciji”, rekao je Đurđević.

On je istakao da su ovom odlukom predviđene i kaznene odredbe za one koji se ne pridržavaju.

“Razumijemo da je preduzeću `Gradsko groblje` u interesu da ima što veći profit, da svi ljudi na području grada koriste njihove usluge, ali ne možemo da razumijemo zašto je većina u gradskoj Skupštini podržala ovu odluku, za koju smo mi u SNSD-u ukazivali da je štetna, a i dobar dio vladajuće većine je spoznao o čemu se radi”, rekao je Đurđević.

Govoreći o budžetu grada koji je usvojen na prethodnoj sjednici Skupštine grada, Đurđević je rekao da SNSD nije glasao za najvažniji gradski dokument jer je ova stranka uložila 22 amandmana od kojih su samo dva prihvaćena, a odnose se na sredstva za rad javne kuhinje i za povećanje izdvajanja za kulturu.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Mićo Živić rekao je da je na sjednici Skupštine grada u petak, 6. decembra, donesna odluka o vansudskom poravnanju te da se Goranu Čičkoviću isplati 250.000 KM na ime odštete zbog nemogućnosti građena objekta.

“Spor je dugo trajao. Čičković je imao građevinsku dozvolu, a izgradnju objekta inspekcija mu je povremeno zabranjivala, pa odobravala. On je tužio grad čime je tražio odštetu od 1.900.000 KM”, rekao je Živić.

On je naveo da je grad u vezi sa ovim pitanjem samo izašao sa obrazloženjem da se Čičkoviću vansudski isplati 250.000 KM.

“Mi u SNSD-u sada postavljamo pitanje – zašto se žuri sa vansudskim poravnanjem ako je ishod suđenja, kako je rekao načelnik stambeno-komunalnog odjeljenja, neizvijestan”, upitao je Živić, dodavši da neko za ove “transakcije” mora biti odgovoran.