Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Bingo City Centar: Cinestar multipleks sa pet kino dvorana otvoren u Tuzli (FOTO)

16/12/2016

Cinestar multipleks sa pet kino dvorana otvoren je večaras na spektakularan način u Bingo City Centru u Tuzli.

Prema riječima Jadranke Islamović iz uprave Blic Cinestara, ovo je nakon Bihaća i Mostara treći multipleks u BiH.

– Program je namijenjen za sve uzraste, od sedam do 77 godina i svi mogu ovdje naći nešto za sebe. Uz nove filmove i kino premijere, nudimo igraonice za djecu, video prijenose i posebne zabave, rekla je Islamović.

Multipleks će imati pet dvorana sa 782 sjedala, a jedna od njih je i posebna eXtreme dvorana, ekskluzivni CineStar standard kino dvorane s najsuvremenijom tehnologijom te s eXtreme platnom premazanim srebrom od čak 100 kvadratdnih metara.

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi trenutno broje 115 dvorana s gotovo 19.000 sjedišta, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji.

Osim toga, među najbolje svjetske kinoprikazivače svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.

Komentari