Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bingo Tuzla donirao 40.000 KM za SOS Dječija sela BiH

BiH

bingo

Potpisivanjem donatorskog ugovora između izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo Tuzla Edina Ibrahimovića i nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Amira Omanovića ozvaničena je četvrta godina njihove saradnje i prijateljstva. Ibrahimović je, uime kompanije Bingo, uručio donatorski ček u vrijednosti 40.000 KM.

Tom prilikom je rečeno da Bingo ostaje najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire i sa 32.000 KM finansira godišnje troškove porodice, dok će sa 8.000 KM biti osiguran školski pribor i knjige za 30 djece.

Prijateljstvo Binga i SOS Dječijih sela BiH traje već četiri godine, a uz finansijske donacije, Bingo u saradnji s dobavljačima organizira društveno odgovorne kampanje kojima se podržava rad SOS porodica, te omogućava pozicioniranje donatorskih kućica i prodaju novogodišnjih čestitki u svojim objektima.

Izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Edin Ibrahimović kaže da toplina kojom odiše ta organizacija nikog ne ostavlja ravnodušnim.

– Naša kompanija je, kroz razne projekte, posebno usmjerena na djecu, ali prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH je mnogo više od pružanja finansijske podrške porodici. Stoga smo ove godine odlučili podržati još tridesetoro djece, da bismo poboljšali uslove njihovog školovanja. Osim direktne podrške koju pružamo djeci ovom donacijom, veliki dio društveno-odgovornih projekata naših partnera usmjeravamo upravo na SOS Dječija sela BiH, pri čemu su uključeni i naši kupci, što takvim projektima daje dodatnu vrijednost, a ujedno i podstiče kupce da učestvuju u ovom humanom djelu. Nedavno nam je predstavljen i novi Program za mlade “YES Centar”, za koji smatramo da će nam pružiti kvalitetan kadar na tržištu rada jer je zamišljen tako da osluškuje potrebe poslodavaca, te da spram tih potreba usmjerava mlade u njihovom životu. Na podršku u tom programu naši prijatelji iz SOS Dječijih sela BiH sigurno mogu računati – rekao je.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović kaže da su kod Uprave Binga prepoznali nivo odgovornosti, senzibiliziranosti i razumijevanja o važnosti odrastanja djece u okrilju porodice, što ih svrstava među dragocjene prijatelje organizacije SOS Dječija sela BiH.

– Već četiri godine unapređujemo saradnju, ali i obim podrške. Imali smo sreću pratiti poslovni rast i razvoj Binga, koji se istovremeno odrazio i na povećanje njihovog angažmana u segmentu društvene odgovornosti. Naš fokus je kvalitet brige o djeci i mladima bez roditeljskog staranja i onima u riziku odvajanja od porodica porijekla, a to podrazumijeva dugoročnu brigu. Utoliko dugujemo zahvalnost Bingu koji kontinuirano podržava rad SOS Dječijih sela BiH, omogućavajući nam upravo najkvalitetniju brigu o djeci i mladima – istakao je.