Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bingo ugostio djecu iz kolektivnih centara Višća i Ježevac

djeca bingo8

Kompanija Bingo u ponedjeljak ugostila je 65 djece iz kolektivnih centara Višća i Ježevac, te djecu korisnika usluga Udruženja “Snaga žene” Tuzla.

Djeca su posjetila Zoo vrt, uživali su u druženju i ručku u restoranu “Ringišpil”u sklopu Zoo vrta, nakon čega su bili gosti Bingo City Centera, gdje su u Cinectaru imali priliku pogledati 3D projekciju animiranog filma “Vayana”.

Riječ je o djeci iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe jer je skoro čitava populacija naseljenika u kolektivnim centrima nezaposlena, te ne ostvaruje nikakva redovna primanja.

Određeni broj djece koja su bila u posjeti je iz Tuzle, tačnije njih 15 su djeca i unučad korisnica usluga Udruženja, koji su učestvovali u ovom danu s ciljem povezivanja sa djecom iz kolektivnih centara kako bi ostvarili što bolje socijalne kontakte.

– Ono što je bitno naglasiti jeste da su to prognaničke porodice od kojih neke u kolektivnim centrima žive i preko 20 godina. Uslovi u kojima porodice žive su jako loši jer većina kuća u kojima isti žive nalaze se u jako trošnom stanju gdje su prostorije pune vlage, krovovi prokišnjavaju te je stolarija već davno zastarila. Smatramo da je bitno da djeca jedan dan u toku svoga zimskoga raspusta provedu u zaštićenom okruženju i blagostanju te da im pružimo priliku da provedu kvalitetno vrijeme u Zološkom vrtu i Bingo Cinestaru koje im je kompanija Bingo omogućila, jer nisu u prilici da iste posjećuju u vlastitom aranžmanu, kazala je Branka Antić Štauber, predsjednica Udruženja “Snaga žene” iz Tuzle.

Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo istakla je da pravo zadovoljstvo pomoći mladima na ovaj način.

– Izleti i druženja ovoga tipa su od izuzetnoga značaja za ovu djecu jer im je to jedini način i mogućnost izlaska iz kolektivnoga centra i upoznavanja društvenog sadržaja te ostvarenja novih socijalnih kontakata koji oni zbog dislociranosti naselja u kojima borave nisu u mogućnosti da sami ostvare niti su im roditelji zbog svoje jako teške ekonomske situacije u prilici da iste priušte. Zadovoljstvo nam je ugostiti ovu djecu i mlade, jer im dodatna pažnja sigurno treba, a mi kao društveno odgovorna kompanija podržavamo ovakve inicijative i zaista nam je drago kada možemo pomoći na ovaj način, kazala je Paunoski.

Bingo doo Tuzla je tokom svog dugogodišnjeg poslovanja ugostio veliki broj mladih ljudi iz škola, fakulteta, socijalno ugroženih kategorija i drugih udruženja, grupa ili pojedinaca koji su izrazili želju da posjete priozvodne, maloprodajne ili druge objekte koje su u vlasništvu kompanije.