Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sapna

Dok je bio u lovu, bujica mu odnijela automobil

poplave
FOTO: Screenshot/Facebook

Drugo uništeno auto se zakačilo za obližnji most. Veliki nanosi kamenja, drveća, zemlje, onesposobili su putnu komunikaciju

Velike količine padavina sinoć su na području opštine Sapna poplavile objekte, oštetile putnu infrastrukturu te u potpunosit uništile dva privatna automobila. U prekidu je bio put Sapna- Kalesija zbog velikih nanosa zemlje, mulja, kamenja. Bili smo tamo.

Ovako je sinoć bujica odnijela automobil Adnana Valjevca iz Kalesije. U Sapni je jučer bio u lovu, auto je bilo parkirano pored ceste, sa još tri. Dva su spašena na vrijeme, a dva je odnijela voda. Njihovi vlasnici danas su mogli samo gledati ono što je ostalo od njih.

“Otišli smo gore visočije u lov, kiša je udarila. Dok smo se vratili, nismo imali šanse da priđemo vozilima, da ih spasimo. Gledali smo kako vozila idu”, rekao je Valjevac za ekipu N1 koja je posjetila Sapnu.

Vodena bujica na putu Kalesija-Sapna nosi automobil…

Posted by Radio GLAS Drine (BiH) on Saturday, June 10, 2023

Drugo uništeno auto se zakačilo za obližnji most. Veliki nanosi kamenja, drveća, zemlje, onesposobili su putnu komunikaciju.

“Ja u tom momentu nisam bila kod kuće. Bila sam na drugoj lokaciji. Muž je bio sa djecom. Stvarno je bilo jeziva situacija. Djeca me zovu, plaču. Ja sa jedne strane, oni sa druge. Ne mogu im prići. Katastrofa kakvu nikada nismo mogli zamisliti”, istakla je Kanita Ahmetović.