Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bišćani se oprostili od Alana i Dine

bihac dzenaza

Na mezarju Humci u Bihaću danas je klanjana dženaza Alanu Hodžiću (10), dok su se nekoliko kilometara dalje, na mezarju Šarić, brojni rođaci, prijatelji i komšije oprostili od Dine Selimovića (18).

Podsjećamo, Alan Hodžić je, iz još neutvrđenih razloga, pao sa prozora Osnovne škole Prekounje, te je uslijed teških ozljeda koje je zadobio prilikom pada preminuo, dok je Dino Selimović stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Jablanskoj ulici.

Nekoliko stotina ljudi prisustvovalo je posljednjem oproštaju od tragično stradalih mladića. Na licima najmilijih mogla se vidjeti tuga, bol i suze, ali i nevjerica da se ovakvo nešto moglo dogoditi.

Danas je u Bihaću proglašen Dan žalosti povodom tragične smrti Dine Selimovića i Alana Hodžića.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama državnih institucija. Na dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima na području Grada.

U ugostiteljskim i drugim javnim objektima se ne emituje muzika. Medijske kuće na teritoriji su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.