Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skupština ks

Biščević Tokić: Slijedi li ova Vlada KS put Slobodana Miloševića?

jasmina biscevic tokic (1)

Povodom inicijative Vlade KS za ukidanje Prosvjetno-pedagoškog zavoda (PPZ), u februaru ove godine ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić iznijela je svoj stav

Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević Tokić danas je, povodom inicijative Vlade KS za ukidanje Prosvjetno-pedagoškog zavoda (PPZ), podsjetila da je još u februaru ove godine ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić jasno iznijela stav da je PPZ potreban.

Biščević Tokić u saopćenju za javnost navodi da je u intervjuu za obrazovni magazin “Školegijum” ministrica Bogunić tada kazala da Prosvjetno-pedagoški zavod treba pružati stručnu pomoć i savjete nastavnicima, te da pravi analize, procjene i mjere za napredovanje.

– Ministrica je tada kazala i da je našla podatak da je “samo Slobodan Milošević ukinuo Pedagoški zavod, pa ga je Zoran Đinđić opet osnovao”. Ako je samo Slobodan Milošević ukinuo PPZ i ako to nakon njega čini samo ova Vlada KS, onda je logično da, slijedeći rezon ministrice Bogunić, postavimo pitanje – da li ova Vlada KS slijedi put Slobodana Miloševića?” – navela je u saopćenju Biščević Tokić.

Ona ocjenjuje očiglednim “da je nakon tzv. “autentičnog tumačenja” Zakona o visokom obrazovanju, ovo novi slučaj gdje većina nameće stvari protiv volje i zauzetih stavova ministrice Bogunić”.