BiH

Ministrica vanjskih poslova BiH

Bisera Turković sastala se u Washingtonu sa senatorom Rogerom Wickerom

26/04/2022

Senator Wicker je istaknuo da Sjedinjene Američke Države imaju kontinuitet konstruktivnog angažmana u Bosni i Hercegovini

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Washingtonu sa senatorom Rogerom Wickerom, saopćeno je.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u regiji u kontekstu promijenjenih geopolitičkih okolnosti nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Tokom vrlo otvorenog razgovora sa senatorom, koji je godinama bio značajno angažiran u pogledu BiH, razmotrena su najvažnija pitanja funkcioniranja državnih institucija, reformskih procesa i borbe protiv korupcije. Nedvosmisleno je poručeno kako se izbori moraju održati u skladu sa zakonom.

Senator Wicker je istaknuo da Sjedinjene Američke Države imaju kontinuitet konstruktivnog angažmana u Bosni i Hercegovini te da nove okolnosti daju osnov i za pojačanu ulogu zajedno sa evropskim partnerima, a u smislu očuvanja stabilnosti i omogućavanja napretka BiH ka članstvu u EU i NATO.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.