BiH

Banjalučki biskup

Biskup Komarica dobitnik nagrade “Dr. Elemer Hantos” za 2018. godinu

17/06/2019

Riječ je o prestižnoj nagradi koju su do sada dobili Vaclav Havel, Erhard Busek, Vesna Pusić zajedno s Jadrankom Kosor, Goran Svilanović, Monica Marcovei, Georg Soros, Rudolf Chmel, Georgy Konrad, Adam Michnik, Stefan Messmann i Tibor Tajti

Banjalučki biskup mons. Franjo Komarica dobitnik je nagrade “Dr. Elemér Hantos” Zaklade srednje Europe za 2018. godinu, a svečanost uručenja bit će upriličena u utorak, 18. juna u svečanom salonu Gradske vijećnice u Sarajevu s početkom u 11 sati.

Riječ je o prestižnoj nagradi koju su do sada dobili Vaclav Havel, Erhard Busek, Vesna Pusić zajedno s Jadrankom Kosor, Goran Svilanović, Monica Marcovei, Georg Soros, Rudolf Chmel, Georgy Konrad, Adam Michnik, Stefan Messmann i Tibor Tajti, javila je Katolička tiskovna agencija BiH.

“Odabir nije bio težak. Biskup Komarica simbol je moralnog autoriteta, osobe koja želi poticati toleranciju, zaštitu žrtava i povratak prognanih. Djeluje u iznimno teškim uvjetima, ali zaslužio je poštovanje svih, čak i svojih neprijatelja”, navodi su u priopćenju Zaklade srednje Europe.

Dodaje se kako je dodjela ove nagrade jasna poruka protiv mržnje, a za suživot, protiv zločina, a za budućnost, te znak optimizma i vjere u napredak Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.