blatnica kod teslića

Bivša direktorica OŠ otela pečate i ne dozvoljava primopredaju dužnosti!

dositej-obradovic-skola

Iako je u Viber prepisci koja je u posjedu pomenutog portala Miškićeva obećala Gotovcu da neće praviti probleme prilikom primopredaje dužnosti, to nije bio slučaj

Prije tri mjeseca, portal Infoveza je pisao o nepotizmu i bezakonju koje se vrši u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Blatnici (opština Teslić), a kojima je kumovala donedavni v.d. direktora ove škole Vida Miškić. Vida je ostala na mjestu vršioca dužnosti direktora za vrijeme vanrednog stanja prouzrokovanog pandemijom koronavirusa, a po okončanju istog, smijenjena je od strane Vlade Republike Srpske, dok je na njeno mjesto došao Miladin Gotovac, profesor geografije iz Teslića.

Odluka Vlade je donesena 30.7. ove godine, a stupila je na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku RS”, odnosno nakon tačno dva dana, piše Infoveza u novom tekstu.

Iako je u Viber prepisci koja je u posjedu pomenutog portala Miškićeva obećala Gotovcu da neće praviti probleme prilikom primopredaje dužnosti, to nije bio slučaj. Kako za naš portal Gotovac tvrdi, Miškićeva je protivzakonito oduzela pečate škole i nije primala poštu (između ostalog i iz) ministarstva, pa tako, sve do dana današnjeg, primopredaja nije izvršena.

“Ja sam bio prisiljen da podnesem prijavu policijskoj stanici u Tesliću, a oni su čitav slučaj, koliko je meni poznato, proslijedili Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju. O svemu sam obavijestio i prosvjetnu inspekciju i ići ću pravnim putem, a Miškićeva će morati da snosi posljedice za svoje protivzakonito djelovanje“, jasan je Gotovac.

U dopisu policijskoj stanici u Tesliću Gotovac tvrdi da je dogovor sa Miškićevom bio da se primopredaja dužnosti izvrši četvrtog avgusta ove godine.

“Navedenu koleginicu vršioca dužnosti direktora kontaktirao sam u subotu 1.8.2020. i dogovorili smo da primopredaju dužnosti izvršimo u utorak 4.8.2020. godine. Od radnika i javnosti sam obaviješten da imenovana osporava primopredaju dužnosti, a od sekretara škole i računovodstva obaviješten sam da je imenovana oduzela pečate škole i ključeve i odnijela sa sobom“, naveo je Gotovac u svom dopisu i dodao da je dana 6.8.2020. Vida Miškić obavijestila navedena lica u školi da je ona na godišnjem odmoru i da isti ne smiju preuzeti poštu.

“Ovdje se postavlja pitanje ko je bivšoj direktorici mogao da potpiše odlazak na godišnji odmor”, pita se Gotovac.

Gotovac je za Infovezu izjavio i da ovo nije prvi put da Vida Miškić pravi probleme i podsjetio na slučaj od prije sedam godina, kada je Miškićeva, koja je tada bila zamjenik direktora, šikanirala tadašnju direktoricu po povratku sa bolovanja. Gotovac se ograđuje i kaže da čitav slučaj nema nikakve veze sa lokalnom politikom i da su potezi Miškićeve isključivo njena lična odgovornost.

Novinari Infoveze su pokušali stupiti u kontakt sa bivšom direktoricom, ali se ona nije javljala na telefonske pozive.