Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Bivši ambasador BiH u Rusiji: Dodik je od ruskog biznismena dobio kilogram zlata

26/09/2015

Bivši ambasador BiH u Rusiji i bivši šef predstavništva RS u Rusiji Gordan Milinić je potvrdio da je Milorad Dodik, u vrijeme dok je bio premijer RS, primio kilogram zlata od jednog ruskog biznismena.

Jedan ruski biznismen je donio lijepo upakovano kilo zlata – nije to neka veličina, to je veličina čokolade, prenosi BNTV.

Lijepo, elegantno upakovano, sa svim tim oznakama koje pravo zlato ima i to je dao premijeru. Ja sam, da vam pravo kažem, mislio da će to premijer negdje, našem Trezoru Republike Srpske dati ili da će naše zlatne rezerve povećati, međutim, zahvalio se i rekao: “E, odlično, ovo ću pokloniti svom unuku”.

U to vrijeme je bio dobio unuka. To je tako prošlo, bilo je tu još ljudi i nije niko dalje insistirao ni na kakvim procedurama vezanim za to.

Kasnije se saznalo da on taj novac nije, odnosno novčani iznos u vrijednosti kila zlata nije uložio u Republiku Srpsku – rekao je Milinić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.