Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši premijer RS-a Aleksandar Džombić u bolnici zbog teških povreda glave

BiH

dzombic

Bivši premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić (1968.) je, zbog teških povreda glave, primljen u Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) u Banjoj Luci.

Iz ove zdavstvene ustanove su potvrdili da je Džombić protekle noći, oko 02.35 sati, vozilom Službe hitne pomoći dovezen u UKC RS-a i hospitaliziran u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Euro Blic ranije je javio da su teške povrede glave posljedica samopovređivanja i da su im u banjalučkom UKC rekli da je njegovo stanje sada stabilno. Džombić je, navodno, pao s visine od nekoliko metara.

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Voje Vujanovića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji danas Vladimira Kekovića, pacijent A. Dž. je primljen s dominantnim povredama glave i lica.

Odmah po prijemu je zbrinut i urađena je sva dijagnostika, naveli su iz UKC-a.

Džombićevo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i svjestan je, a ostaje i dalje hospitaliziran kako bi se nastavilo s dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

– Povrede, zbog kojih je Džombić primljen u banjalučku bolnicu, nisu nastupile izvršenjem krivičnog djela, potvrdila je Feni glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Nakon informacija da je Džombić s teškim povrednama glave primljen u bolnicu, policija je preduzelao operativne i istražne radnje, a obavljeni su i razgovori sa svjedocima.

Utvrđeno je da u ovom slučaju nema krivičnog djela, navode iz policije.

Džombić je bio predsjednik Vlade RS-a od 2010. do 2013.godine, kada je na tu poziciju izabrana sadašnja premijerka Željka Cvijanović.