BiH

Položeni vijenci

Blagdan Svih svetih i Dušni dan obilježen u Sarajevu

28/10/2020

Pripadnici Oružanih snaga BiH će od 28. oktobra do 2. novembra obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koju je predvodio zamjenik ministra odbrane Mijo Krešić, a u kojoj su bili i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić danas je, u povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na groblju Sveti Josip u Sarajevu položila vijence i upalile svijeće poginulim i nestalim braniocima HVO-a.

Polaganju vijenaca su prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti BiH, Federacije BiH i kantona, kao i predstavnici udruženja proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, delegacije su prisustvovale misi zadušnici u crkvi sv. Ćirila i Metoda.

Pripadnici Oružanih snaga BiH će od 28. oktobra do 2. novembra obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i kasarnama širom Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.