Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

analizirali parametre

Blago poboljšanje epidemiološke situacije u Tuzlanskom kantonu

ukc tuzla (1)
UKC Tuzla / FOTO fena

Kada je u pitanju stanje i broj COVID 19 pacijenata hospitaliziranih na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, pomoćnik direktora UKC-a Tuzla za medicinske poslove Bahrudin Hadžiefendić je istakao da je 115 pacijenata hospitalizirano

Analizirajući parametre koji su obilježili posljednju sedmicu može se zaključiti da higijensko – epidemiološka situaciju u Tuzlanskom kantonu ulazi u trend blagog poboljšanja, kazao je ministar zdravstva TK Božo Jurić.

– Prije svega to se odnosi na učestalost broja pozitivnih pacijenata u odnosu na ukupan broj oboljelih. Ipak, iako indikatori pokazuju na izvjesno poboljšanje, situacija i dalje nije za opuštanje. Još uvijek je učestalost pozitivnih pacijenata u ukupnom broju testiranih visoka i s tim u vezi još uvijek moramo apelirati na pacijente da se pridržavaju propisanih mjera i da se vakcinišu – kazao je na današnjem sastanku institucija zaduženih za provedbu mjera i kontrolu širenja COVID-19 na području Tuzlanskog kantona ministar zdravstva TK Božo Jurić, dodajući da se očekuje da se ovaj trend zadrži i u narednom periodu.

Kada je u pitanju stanje i broj COVID 19 pacijenata hospitaliziranih na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, pomoćnik direktora UKC-a Tuzla za medicinske poslove Bahrudin Hadžiefendić je istakao da je 115 pacijenata hospitalizirano.

– Od ukupnog broja hospitaliziranih pacijenata, njih devet je smješteno u respiratornom centru, a dvoje su na mehaničko – invazivnoj ventilaciji – kazao je Hadžiefendić.