Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radikali protiv referenduma: To je Dodikov direktan atak na Srbiju

blagojevic

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Srpske radikalne stranke “9. januar” Mirko Blagojević izjavio je da je Dodikov referendum o 9. januaru direktan atak na Republiku Srbiju i na njeno rukovodstvo, preciznije na Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, saopštili su iz stranke.

“Nije poznato iz kojih razloga se Milorad Dodik do te mjere neodgovorno ponaša ali sasvim je sigurno da različiti stavovi Milorada Dodika i predstavnika vlasti Republike Srbije po pitanju referenduma u potpunosti isključuju Srbiju iz njene uloge u provođenju i očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Srbija, kao jedna od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma i garanta njegovog sporovođenja, sa odlukom Milorada Dodika potpuno gubi taj svoj status te bilo kakva buduća intervencija Srbije u pogledu provođenja Dejtonskog sporazuma biće obesmišljena”, stoji u saopštenju.

Mirko Blagojević dodaje da je za svaku osudu odnos Milorada Dodika prema Srbiji, jer ističu da je Srbija jedini i pravi oslonac, te da nemaju boljeg prijatelja od Srbije, a pogotovo u ovakvoj Srbiji gdje je Tomislav Nikolić predsjednik i Aleksandar Vučić premijer.

Srpska radikalna stranka “9. januar” kategorično protiv referenduma.

“Referendum ne treba da se održi jer neće proizvesti ništa osim veće i dublje podjele unutar BiH”, smatra Blagojević i dodaje da se referendumom ne može mijenjati odluka Ustavnog suda.