Bogat program festivala “Kao nekad pred Božić”

festival-bozic123

Bogat kulturno-umjetnički program 16. festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja “Kao nekad pred Božić 2015”, koji će biti održan 2. decembra u Bosanskom kulturnom centru, predstavljen je danas u Sarajevu.

Na festivalu, koji je realizirala Udruga “Libertas”, između ostalih sudjeluju Zorica Kondža, Jasmin Stavros, Vera Svoboda, “Crveni koralji”, Đuka Čaić, Matko Jelavić, Dražen Žerić Žera, Ana Babić, Grupa “Stijene”, Big band Sarajevo, VIS “Jukići”, Tamburaški orkestar Franjevačke teologije u Sarajevu, Zbor “Caritasovaca”, KUD “Izvor” iz Usore, KUD “Vogošća”, Mladen Jeličić Troka i mnogi drugi.

Direktor Festivala Željko Gudelj kazao je da će Turistička zajednica grada Županje uoči koncerta u foajeu BKC-a predstaviti slavonske običaje te posjetiteljima pokazati kako se slavi Božić u ovom dijelu Hrvatske.

Također je naglasio da će kulturno-umjetnička društva predstaviti običaje Hrvata katolika iz BiH, među kojima su “Izvor” iz Usore te “Vogošća” koji će pokazati običaje Hrvata katolika iz Dervente.

Prodaja ulaznica počela je danas u BKC-u po cijeni od 12 KM.