Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Bogat program obilježavanja 75. godišnjice ZAVNOBIH-a

bakir_nakas33

Naglasio je da će centralna akademija obilježavanja godišnjice ZAVNOBIH-a biti održana na Dan državnosti BiH, 25. novembra

Bogat program obilježavanja 75. godišnjice održavanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBIH) dogovoren je danas na sjednici Odbora za obilježavanje u Sarajevu.

Predsjednik SABNOR-a BiH Bakir Nakaš kazao je Feni da su izvršene sve pripreme za održavanje okruglog stola o temi “Vrijednosti ZAVNOBIH-a danas i sutra”, koji će biti održan 13. novembra u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, zatim izložbi i preformansu o vrijednostima ZAVNOBIH-a u Historijskom muzeju 23. novembra, dodavši da su i kantonalni odbori, također, pripremili dio programa.

Naglasio je da će centralna akademija obilježavanja godišnjice ZAVNOBIH-a biti održana na Dan državnosti BiH, 25. novembra, i da će se sastojati od scensko-muzičkog performansa.

Također je istakao da su ranije održali sastanke sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, premijerom Kantona Sarajevo Ademom Zoljom te gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom koji su izrazili podršku obilježavanju tog značajnog jubileja.