Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bojić napustio SDS, Bosić poručio: Nikad se ovako nisam osjećao, sa ovim Dodik ima veze

BiH

borislav bojic123

Borislav Bojić danas je saopštio da napušta Srpsku demokratsku stranku (SDS), a samim tim i Klub Saveza za promjene u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Bojić je izjavio da će u Predstavničkom domu Parlamenta BiH djelovati kao nezavisni poslanik, a kao razlog napuštanja SDS-a je naveo loše rukovođenje tom strankom.

“Parlamentarna većina ne postoji više mjeseci. Odluke se donose od slučaja do slučaja. Iznenađen sam Bojićevom odlukom, ja za to nisam znao”, kazao je danas zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Mladen Bosić komentirajući odluku Borislava Bojića da napusti SDS.

Dodao je da se “nikad nije ovako osjećao”.

“Nije bilo naznaka, Dodik ima očigledno veze. Žao mi je, Bojić zaslužuje svako poštovanje, ima brojne kvalitete. Ne znam ko bi mogao pomisliti da ovo nije udar i samar stranci. Mnogi su odlazili i dolazili, ali nikad se nisam ovako osjećao. Ne želim komentarisati njegove riječi, nisam u Predsjedništvu stranke i ne znam šta su razlozi”, poručio je Bosić, prenosi N1.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH koja je još u toku poslanici raspravljaju o izmjenama Izbornog zakona po hitnoj proceduri.

Parlament BiH: Safet Demirović istupio iz Kluba SDA, koalicija ostala bez većine