Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

donacija njemačke

Bolnici “Dr. Safet Mujić” uručena zaštitna oprema vrijedna oko 22 tisuće KM

donacija (1)

Riječ je o monitorima B105 (3 komada), hirurškim zaštitnim maskama (1.000 komada), sredstvima za dezinfekciju prostora i ruku te nesterilnim rukavicama (1.000 komada) u vrijednosti od 22.539,15 maraka

Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar u ponedjeljak je uručena zaštitna oprema u vrijednosti od oko 22 hiljada maraka, osigurana iz Saveznog budžeta Njemačke.

Riječ je o monitorima B105 (3 komada), hirurškim zaštitnim maskama (1.000 komada), sredstvima za dezinfekciju prostora i ruku te nesterilnim rukavicama (1.000 komada) u vrijednosti od 22.539,15 maraka.

Projekt nabave opreme uspješno je proveden uz pomoć Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) u BiH.

Donaciju Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar uručio je direktor ASB-a za jugoistočnu Europu Elmir Bojadžić, a uime Bolnice Mostar donaciju je preuzeo v.d. pomoćnik direktora za medicinsku djelatnost internističkih i dijagnostičko – terapeutskih grana prim. dr. Ibro Obradović.

Direktor ASB-a za jugoistočnu Europu izrazio je zahvalnost Saveznom proračunu Njemačke iz kojeg je od početka pandemije humanitarnoj organizaciji ASB odobreno oko 430.000 eura, što, kako je kazao, nije slučajno jer je ASB od početka posvećen potpori medicinskom sektoru.

Inače, za pomoć bolnicama u BiH iz Saveznog budžeta Njemačke izdvojeno je 60.000 eura.