Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

požar u gradačcu

Borbu s vatrom u fabrici “Kula” otežava nedostatak vode, jedna osoba povrijeđena

gradacac požar
Foto: Screenshot/Facebook

Jedan dio fabrike je lokalizovan, ali vatra se stalno probija i stvara nove požare

Požar u fabrici MK Kula Gradačac trenutno je pod kontrolom. Kako je potvrđeno za Tuzlainfo iz PVJ Srebrenik, požar je lokalizovan, a za sada se ne zna ima li povrijeđenih osoba.

Podsjećamo, požar je izbio rano jutros, a sve raspoložive ekipe PVJ Srebrenik su na terenu.

Jedna osoba povrijeđena

Radio Gradačac javlja da je gašenje požara otežano zbog nedostatka vode u krugu fabrike. Stigla je i cisterna iz firme Limocont a crijevima se voda uzima iz Namještaja i Komunalca.

Jedan dio fabrike je lokalizovan, ali vatra se stalno probija i stvara nove požare, saznaje se u PVJ Gradačac. Zbog požara isključena je trafo-stanica IMK “Kula” Gradačac, rekao nam je dežurni u Elektroposlovnici.

Iz Hitne službe medicinske pomoći potvrđeno je da je jedna osoba zatražila ljekarsku pomoć i nakon intervencije je upućena u UKC Tuzla.

Požar u IMK Kula Gradačac

Posted by Radio Gradačac on Monday, October 9, 2023

– Radnik na održavanju je zadobio opekotine obje podlaktce šake i po licu. Javio se u Hitne službe medicinske pomoći u 6:50 sati i nakon obrade pacijent je upućen na Plastičnu hirurgiiju UKC Tuzla, rekao je za Radio Gradačac, dr. Semir Turbić direktor Doma zdravlja Gradačac.

Prekinuta nastava

Zbog velikog požara u blizini gradačačkih srednjih jutros je prekinuta nastava u prvoj smjeni, zbog zaštite zdravlja učenika i uposlenika, potvrđeno nam je u Gimnaziji „Mustafa Novalić“ i MSŠ „Hasan Kikić“.

Požar u IMK Kula Gradačac

Posted by Radio Gradačac on Monday, October 9, 2023

Veliki oblak dima i štetnih dimnih gasova proširio se u prostorije naše škole, tako da je redovno odvijanje nastave sa aspekta zdravlja učenika i uposlenika nemoguće u prvoj smjeni, saopćeno je iz MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac.