Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borci na petlji Šićki Brod ne odustaju: Ne idemo dok ne dođe Bukvarević (FOTO)

protest boraca sicki (1)

Bivši borci ni danas ne odustaju od blokade petlje u Šićkom Brodu, a osim tri zahtjeva koja se tiču boračkog registra i naknada, te ukidanje preko 1.600 boračkih udruženja, traže i dolazak Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprkos temperaturama koje su tokom protekle noći bile i preko -15 stepeni Celzijusa, te snijegu koji pada, borci su uporni i ne žele otići sa petlje.

Podršku im je, između ostalog pružio Jusuf Šećerbegović, bivši komandant Prve tuzlanske brigade, koji smatra da se problem registra boraca može riješiti za nekoliko mjeseci.

“Zna se ko je zadužen za boračke organizacije i ne može ih biti hiljadu. Vlada FBiH to mora riješiti i isto tako raščistiti spisak boraca, a ne da privilegije imaju oni koji su došli pred kraj rata”, smatra Šećerbegović.

Saobraćaj je i dalje blokiran na petlji, ali nema gužvi jer vozači koriste alternativne pravce od jučer, od 10 sati kada je magistrala blokirana.