Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u posjeti BiH

Borell u Predsjedništvu: Dodik, Džaferović i Komšić dočekali visokog predstavnika EU (FOTO)

pred-borel

Sasatanak je u toku, a nakon sastanka planirane su izjave za medije

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borell razgovarat će tokom današnje posjete prijestonici s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su Borella u zgradi Predsjedništva BiH. Sasatanak je u toku, a nakon sastanka planirane su izjave za medije.

Tokom posjete, visoki predstavnik Borrell sastat će se sa predstavnicima vlasti, opozicije i civilnog društva kako bi razgovarao o konkretnim reformama i inicijativama na poboljšanju životnog standarda građana u okviru procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine, a u skladu sa ključnim prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo u EU.

Protokolom je predviđeno da se sa Borellom sastanu i zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.