Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"eto vam ga"

Borenović: Dodik je to izvalio i sad ne zna kako da se izvuče

borenovic izjava
FOTO: Fena

Prije toga je rekao da će RS biti nezavisna i da ćemo imati vojsku, pa je nema

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je za N1 da neće biti ništa od najava predsjednika RS Milorada Dodika kako će zabraniti ulazak visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini, Christianu Schmidtu, na područje koje je pod kontrolom MUP-a RS.

Borenović je rekao da je “Dodik to izvalio” na jednoj televiziji i sad “ni sam ne zna kako iz te gluposti da se izvuče”.

“Još jedna njegova dimna bomba. Naravno da postoji opravdana bojazan da ne dođe do nekih incidenata, ne daj Bože da neko strada. Mislim da se i on sam ušutio i gleda kako da se izvuče”, ocijenio je prvi čovjek PDP-a.

Dodao je kako je ovo još jedna u nizu Dodikovih pompeznih izjava i najava od kojih se ništa nije ostvarilo…

“Unosi nemire i mnogi sada daju određene komentare. Schmidt i ljudi iz međunarodne zajednice su najavili da dolaze u RS. Biće interesantno vidjet šta će Dodik uraditi”.

“On je najavio da će sa Federacijom napraviti neku vrstu razgraničenja. Prije toga je rekao da će RS biti nezavisna i da ćemo imati vojsku, pa je nema. Govorio je i da će biti VSTV RS, pa ga nema”, podsjetio je Borenović.

Nakon svih Dodikovih tenzija stotine i hiljade porodica trajno isele iz države, naveo je još Borenović.

“To su rezultati te nevjerovatne šizofrene politike koja traje decenijama”, rekao je.

Borenović je na kraju izjave za N1 prozvao međunarodnu zajednicu, ali i “političko Sarajevo” koji su dali podršku lideru SNSD-a.

“Tražili ste Dodika, eto vam ga”, poručio je lider PDP-a.