BiH

Predsjednik PDP-a

Borenović: Dodik želi da uništi RS da bi sebe spasio

27/10/2021

On će svoje reći na sudu, a istorija, a siguran sam i naše pravosuđe, sudiće o djelovanju Milorada Dodika

– Odvratno je bilo slušati Dodika kako na posebnoj sjednici ponavlja Vučurevićeve laži sa kojim inače godinama ne pričam, niti ima dodira sa partijskim aktivnostima. Sad mu samo preostaje da u sudskom postupku odgovara za sve odvratne neistine koje je iznio pod patronatom svog šefa Dodika, koji mi je lično u crkvi, hinjski se smijući, rekao da je to sve njegovo djelo. Podjednako odvratno je bilo slušati i Dodikove uvrede i odvratne kvalifikacije upućene narodnim poslanicima, kako sa govornice, tako i tokom pauza, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, saopćeno je iz ove stranke.

Borenović kaže da je potpuno spokojan nakon optužbi, jer u njima nema ni slova istine, a da je Vučurević imao bilo kakva saznanja i sam bi trebao odgovarati, budući da je i prikrivanje krivičnog djela krivično djelo.

– On će svoje reći na sudu, a istorija, a siguran sam i naše pravosuđe, sudiće o djelovanju Milorada Dodika. Sada je potpuno jasno: on želi da uništi Republiku Srpsku da bi sebe spasio i da ne bi odgovarao za zločine koje je počinio. Slobodno mogu tako reći, jer šta je drugo činjenica da su se iz njegovog kabineta kupovali respiratori i prodavali RS-u po deset puta višoj cijeni? I za to i za mnoga druga krivična djela kojim su opustošili Republiku Srpsku trebaju da odgovaraju. Ko je odgovarao za počinjen kriminal u bivšoj Jugoslaviji nakon njenog raspada? Niko, jer je nema. E, to je njegov cilj sa Republikom Srpskom – da je uništi, da bi sebe spasio, kaže Borenović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.