Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik PDP-a

Borenović: Hrvatska izlobirala da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte, to je udarac i na RS

borenović
branislav borenovic – db (1)
Branislav Borenović

Borenović kaže da ova i ovakva vlast Hrvatske nije i ne može biti nikakav saveznik i prijatelj Srbima u kojoj god zemlji živjeli

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da činjenica da je Hrvatska izlobirala da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte, zbog čega će je građani Srbije naftu i njene derivate plaćati znatno skuplje, brutalan su udarac i na RS i BiH, koje dnevno iz Srbije uvoze čak 1.000 tona nafte iz Srbije, od čeka najveći dio ide u RS.

– Posljedice ove sulude odluke su, osim što će cijene uvoza nafte biti i za nas više, da će vrlo vjerovatno doći do smanjenja dotoka nafte i naftnih derivata, što sve u konačnici znači da će cijena goriva rasti do 25 posto, a dalje i cijena životnih namirica. E, to je to veliko savezništvo i prijateljstvo sa Hrvatskom u koje nas Dodik uvjerava, to su posljedice bakinačke “Maestral koalicije” Dodika i Milanovića – rekao je Borenović.

Borenović kaže da ova i ovakva vlast Hrvatske nije i ne može biti nikakav saveznik i prijatelj Srbima u kojoj god zemlji živjeli.

– Jadno je, tužno i mučno to “savezništvo”. Njegovo savezništvo je podaništvo, što je dokazano bezbroj puta. Savezništvo sa dokazanim srbomrscima se uvijek završi na našu štetu. Sljedeći put kad kada gorivo, ali i druge namirnice budemo plaćali po još višim cijenama od dosadašnjih, sjetimo se da je SNSD odbio da ukine akcize na naftu i naftne derivate, a da su nam onda Dodikovi prijatelji i saveznici zadali ovako brutalan udarac. I onda se neko naivno ili zlonamjerno pita zašto se svakim atomom snage i danas borimo protiv te pošasti, kriminalnog naprijatelja svog naroda, koji nas je okupirao – poručio je Borenović.