Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik PDP-a

Borenović: Lukačeva riječ već odavno ništa ne znači

stanivukovic borenovic hapsenje

Borenović je kazao da jučerašnjih događaja ne bi ni bilo da su MUPRS i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radili svoj posao

Da ima imalo odgovornosti i morala, Dragan Lukač bi danas podnio ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova, umjesto što drži konferencije za medije pune neistina i obmana, što je svojstveno njemu i njegovim podređenim, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

– Lukačeva riječ već odavno ništa ne znači, ali posebno danas kad ne može da demantuje fotografije, snimke, niti narod koji je jučer u Banjoj Luci podržavao zahtjev za istinom i pravdom, a na svojoj koži osjetio silu koju je na njih Lukač poslao – dodao je Borenović.

Borenović je kazao da jučerašnjih događaja ne bi ni bilo da su MUPRS i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radili svoj posao.

– Nisu riješili slučaj ubistva Davida Dragičevića, niti devet mjeseci imamo ikakvog pomaka. Ljudski je da ljudi koji žive ovdje traže istinu i pravdu, žele da se osjećaju sigurno i da vrate povjerenje u institucije – navodi se u pisanoj izjavi predsjednika PDP-a.

Borenović je podsjetio Lukača na Ustav Republike Srpske i član 25., koji garantuje slobodu misli, opredjeljenja, svijesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja, te član 32. Ustava kojim je zagarantovana sloboda izražavanja mišljenja o radu državnih organa i da niko zbog toga ne smije snositi odgovornost.

– Kao ministar unutrašnjih poslova, on bi morao poznavati Ustav i ne bi smio dozvoliti da se na najbrutalniji način guše osnovna ljudska prava i slobode. Nažalost, sve što Lukač čini suprotno je od prava, slobode i demokratije – zaključio je Borenović.