Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borenović: Najavom suspenzije referenduma vlast u RS-u pokazala pravo lice

borenovic

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da je vlast u RS-u pokazala svoje pravo lice najavom suspenzije skupštinske odluke o referendumu u tom bh.entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Ističe da opozicija ne odustaje od utvrđivanja odgovornosti predsjednika entitetskog parlamenta Nedeljka Čubrilovića te ministra unutraših poslova Dragana Lukača zbog, kako je naveo sprečavanja opozicije da obavlja svoj posao na posljednjoj sjednici, 13.septembra.

Traže i da se stave van snage odluke usvojene na tom zasjedanju Narodne skupštine i tek tada će se, kaže Borenović, moći normalno raditi u parlamentu.

Na sjednici Glavnog odbora PDP-a data je podrška poslaničkom klubu ove stranke u Narodnoj skupštini da istraje na, kako je rekao, insistiranju na vraćanju digniteta i dostojanstva parlamenta.

PDP insistira da se razmatraju sva važna pitanja, uključujući i sporni revizorski izvještaj.

Glavni odbor ove stranke danas je u Istočnom Sarajevu obavio pripreme za održavanje programskog sabora, 7. oktobra u Banjoj Luci, kada bi trebalo da budu usvojeni “Program obnove RS-a” i “Deklaracija o budućnosti RS-a.

“Programom obnove RS-a“ definira ekonomsku, demografsku i obnovu moralnih, obrazovnih i kulturnih vrijednosti, te obnovu lične i socijalne sigurnosti, vladavine prava, obnovu političke stabilnosti, te evropsku budućnost.