Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jednoglasna podrška

Borenović ostaje na čelu PDP-a, Stanivuković se penje ka vrhu stranke

28.12.2021., Prostorije stranke PDP, Banjaluka (BiH) – Jelena Trivic, poslanica PDP-a u Narodnoj skupstini RS, danas je promovisana kao kandidat ove stranke ispred oporbenog bloka u RS za jednu od inokosnih funkcija na izborima koji ce se odrzati naredne godine u BiH. „Nasa je zelja da to bude funkcija predsjednika Republike Srpske“, rekao je Branislav Borenovic, predsjednik ove stranke. Jelena Trivic je izjavila da je najveci problem RS korupcija kao i da ce fokus njene kampanje biti upravo borba protiv korupcije. Drasko Stanivukovic, gradonacelnik Banjaluke, takodje je podrzao Trivickinu kandidaturu iako se u proteklim danima spekuliralo da ce upravo on biti kandidat za poziciju predsjednika RS.
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Na Saboru je izabrano i novo rukovodstvo partije, usvojen novi Statut, kao i Rezolucija – Srpska na prvom mjestu

Jednoglasnom podrškom, aktuelnom predsjedniku Partije demokratskog progresa (PDP) Branislavu Borenoviću mandat je produžen do lokalnih izbora 2024. godine.

Na Saboru je izabrano i novo rukovodstvo partije, usvojen novi Statut, kao i Rezolucija – Srpska na prvom mjestu.

Novi potpredsjednici PDP-a su Draško Stanivuković, Igor Crnadak, Slaviša Marković, Mira Pekić, Ljubiša Krunić i Milko Grmuša.

Funkciju zamjenika predsjednika obavljat će Draško Stanivuković, za predsjednika Glavnog odbora izabran je Siniša Golić iz Brčkog, a mjesto generalnog sekretara partije dobio je Nenad Vuković – prenose mediji u RS.