Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP

Borenović: Ovo je očigledno opomena s mafijaškim potpisom

drasko auto

“PDP stoji iza Draška Stanivukovića, iza svih njegovih ustavnih aktivnosti koje radi kako bi RS bila bolje društvo i pozivamo sve bezbjedonosne strukture da pod hitno rješe

Tokom noći u Banjaluci je oštećen automobil Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ispred njegove porodične kuće, a Klub PDP-a danas je najoštrije osudio vandalski čin i poručio građanima da je ovo više nego jasna poruka da poslanici ne treba i ne smiju da razmišljaju svojom glavom i ukazuju na probleme koje opterećuju društvo. javlja Anadolu Agency (AA).

Perica Bundalo, šef Kluba poslanika u NSRS, u izjavi za medije ispred zgrade narodne skupštine RS rekao je da zahtjevaju od Ministarsva unutrašnjih poslova RS da pod hitno otkriju počinioce.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, istakao je da je u pitanju “gnusan atak na mladog čovjeka koji razmišlja svojom glavom”.

“Ovo je očigledno opomena s mafijaškim potpisom”, kazao je Borenović.

Prema njegovim riječima, pitanje je “da li možemo vjerovati da li policija RS smije, a može sigurno, otkriti počinioce ovog napada koji opominjući prizvuk”.

“PDP stoji iza Draška Stanivukovića, iza svih njegovih ustavnih aktivnosti koje radi kako bi RS bila bolje društvo i pozivamo sve bezbjedonosne strukture da pod hitno rješe ovo što se desilo i da na taj način pokažu da su u ovom društvu ljudi bezbjedni i mogu da se osjećaju bezbjedno”, kazao je Borenović.

Nebojša Vukanović, poslanik, rekao je da “mafija vlada ovom državom i da je mafija zarobila institucije”.

“Tražimo od MUP-a da u roku od 48 sati privede napadače i prije svega nalogodavca, u protivnom treba istrajati na smjeni Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS”, rekao je Vukanović.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su policijski službenici nadležne policijske stanice postupili po danas zaprimljenoj prijavi, izašli na lice mjesta te da vrše uviđaj i preduzimaju druge potrebne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za oštećenje putničkog automobila marke “VW Golf” koji je bio parkiran u ulici Bože Nikolića u Banjaluci.

“Obavješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.