Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iz opozicije za vlast

Borenović poručio Dodiku i SNSD-u: Budite jednom face. Jadnim prevarama se služite

borenovic izjava
FOTO: Fena/ Arhiva

Borenović vjeruje da su stranke vladajuće većine uveliko otvorile podračune za izbore i sve pripremili da među prvima predaju prijave CIK

“Neka Dodik i njegova bulumenta prestanu kukati, vaditi se na opoziciju i smišljati triler scenarije koje mogu smisliti samo prevarantski umovi. Ako imaju petlje, neka spriječe održavanje izbora. Mehanizme imaju”, rekao je ovo lider PDP-a Branislav Borenović povodom današnje izjave Milorada Dodika da je “su u opoziciji u RS-u izdajnici koji rade za Christiana Schmidta”.

– Najavljivali su ostavke gradskih i opštinskih izbornih komisija, a tih ostavki nema tamo gdje SNSD ima skupštinsku većinu. Šta se desilo s tim? Šta je sa novcem za izbore koje je SNSD-ov ministar Amidžić uplatio po Schmidtovim instrukcijama? Pa oni uplaćuju sredstva za održavanje izbora, a mi im krivi što su izbori raspisani. Kakvim jadnim prevarama se služe, rekao je Borenović.

“Nećemo vam dati alibi”

Podsjeća da SNSD i partneri kontrolišu sve institucije u RS i BiH, te da nakon Dodikovih izjava da nije za izlazak na izbore očekuje da jednom budu dosljedni i iskoriste mehanizme da se izbori i ne održe.

– Imate sve moguće većine, mijenjajte zakone, otkazujte i odlažite izbore, pokažite svoje lice do kraja. Budite jednom face, mi nemamo mogućnosti da vas spriječimo. Ali mi vam nećemo biti alibi – poručio je Borenović.

Borenović vjeruje da su stranke vladajuće većine uveliko otvorile podračune za izbore i sve pripremili da među prvima predaju prijave CIK.

– Dodikov režim je isključivi krivac za Schmidtovo nametanje Izbornog zakona. Godinama blokiraju donošenje zakona i sad su se zapetljali u vlastitim lažima, progutanim žabama i krokodilima, a njihove izjave prema kojima je opozicija, a ne vlast, kriva za sve, vrhunac su licemjerja i cinizma.

Jasno je kao dan da su oni prvi donijeli odluku da izađu na raspisane izbore, ali kao i uvijek, prave lažne predstave za narod. Naravno, Dodik prednjači u licemjerju, kao on je protiv, ali će izaći na izbore ako ga zamole. Poznati prevarantaki pristup. Sve ovo je već viđeno mnogo puta, tresla se gora, rodili se mali miševi – kaže Borenović.