Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Borenović pozvao Dodika da se izvini Davoru Dragičeviću

27/07/2018

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović osudio je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je “neko spreman da ovdje kaže da treba ukinuti Republiku Srpsku”, te da će se on “boriti protiv svakoga ko hoće da ukine Republiku Srpsku, pa i Davora Dragičevića, koji to radi, zloupotrebljavajući proteste”.

Prema Borenovićevim riječima, izreći da je borba za istinu i pravdu nekakvo rušenje RS, je “najveća uvreda same RS, njenih institucija i temeljnih vrijednosti, pa i samih ljudi koji u njoj žive”, saopšteno je iz PDP-a.

On je naveo da ovakve izjave, “lišene humanosti”, ne priliče poziciji predsjednika RS i pozvao ga da uputi izvinjenje Davoru Dragičeviću.

Borenović je istakao da je ljudski život, prema Ustavu RS, ali i prema osnovnom načelu ljudskog dostojanstva – neprikosnoven.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je tragičan slučaj stradanja Davida Dragičevića iz Banjaluke “skrenuo u politizaciju” i da se manipuliše njegovom smrću.

On je poručio da će se boriti protiv svakoga ko hoće da ukine RS, pa i Davora Dragičevića “koji to radi zloupotrebljavajući proteste”, dodavši da slučaj stradanja mladića treba da riješi tužilaštvo, a ne predsjednik RS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.