Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik PDP-a o Dodiku

Borenović: Predao je grb Nemanjića, dao je himnu “Bože pravde”, sad kidiše na 9. januar

borenovic izjava
FOTO: Fena/ Arhiva

Borenović podsjeća da je Dodik govorio narodu da treba da se srami svako ko ne izađe na referendum, da je 9. januar sveti dan za RS i da nikada neće odustati od 9. januara

Na pitanje „Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan RS?”, skoro 700.000 ljudi u RS je jasno i glasno, 25. septembra 2016. godine, odgovorilo – da. To je volja naroda RS, volja onih koji su je stvarali i tu volju nije prekrojio niko, pa neće ni Milorad Dodik. Rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović, ističući da je 9. januar “historijska činjenica i narodna volja, provedena 1992. godine i potvrđena 2016. godine”, uz poruku: “To je Dan RS!”

-Sve simbole postojanosti sa kojima se istinski identifikujemo, najveći izdajnik srpskog naroda i najpoznatiji dezerter, Milorad Dodik, je predao. Predao je grb Nemanjića, dao je himnu „Bože pravde“, a sada kidiše na 9. januar kao Dan RS. Mnogi protivnici RS su prije Dodika najdirektnije pokušavali da nam uzmu taj dan, ali nisu uspjeli, i to ne smije proći – istakao je Borenović.

Borenović podsjeća da je Dodik govorio narodu da treba da se srami svako ko ne izađe na referendum, da je 9. januar sveti dan za RS i da nikada neće odustati od 9. januara.

-Pokazalo se opet da tom čovjeku ništa nije sveto. Što on duže vlada, RS je manje. Predaje naše simbole, sve manje nas je kao naroda ovdje, uništava svaki naš simbol na koje imamo pravo i sve za šta smo se borili. RS i njen dan jesu svetinja, a on mora biti zaustavljen u svojoj razornoj misiji – rekao je Borenović.

Podsjećamo, obilježavanje 9. januara kao Dana RS je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.