Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcija predsjednika PDP-a

Borenović: SDA se trajno isključuje iz potencijalnih koalicija sa strankama iz RS

borenovic

SDA je jučer usvojila Programsku deklaraciju, u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom “republika BiH”

Predsjednik PDP-a i poslanik ove stranke u Parlamentu BiH Branislav Borenović uputio je oštre kritike na račun Deklaracije koju je SDA usvojila na jučerašnjem 7. Kongresu.

“Sa ovom Deklaracijom, potpuno neprihvatljivom i krajnje kontroverznom, SDA sebe trajno isključuje iz potencijalnih koalicija sa svakom partijom/strankom iz Republike Srpske koja drži do Dejtonskog sporazuma i koja poštuje ustavno uređenja ove zemlje”, napisao je Borenović na svom Twitter nalogu.

SDA je jučer usvojila Programsku deklaraciju, u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom “republika BiH”, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim, kao i afirmacija bosanstva kao zajedničkog identiteta svih građana BiH.