Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Borenović: Zar je moguće da se 45 dana ne zna istina o smrti Dragičevića?

10/05/2018

Poslanik PDP-a Branislav Borenović apelovao da danas na početku posebne sjednice o stanju sigurnosti u Banjoj Luci i RS-u – ”Pravda za Davida – Pravda za Sve”, ne bude političkih podjela o toj temi.

On je naglasio da Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, te građani u grupi “Pravda za Davida”, traže samo da im se kaže šta se dogodilo u tom slučaju.

Istina i pravda su, dodao je, njihovi odnosni zahtjevi.

-Otac želi samo istinu i da se isplače nad grobom svoga sina. Zar je moguće da se to ne može dobiti od nadležnih institucija 45 dana? Ni danas ne znamo šta je uzrok smrti, imamo zavjet ćutanja, a jedino želimo da se sazna istina – rekao je Borenović.

Podsjetio da je izgubljeni život ovog 21-godišnjeg mladića pokrenuo lavinu protesta.

-U ovome nema politike – ustvrdio je Borenović ističući da je nevjerovatno da se banjalučko Okružno javno tužilaštvo dosad nije oglasilo u vezi s tim slučajem.

Smatra da se nakon skupštinske rasprave mora vratiti povjerenje u institucije RS-a, koje moraju da rade svoj posao u tom i svim drugim slučajevima.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o stanju sigurnosti u Banjoj Luci i RS-u – ”Pravda za Davida – Pravda za Sve”, zakazana je na zahtjev poslanika opozicije.

Parlamentu će se obratii i Davor Dragičević, te ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, kao i glavni okružni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Želimir Lepir.

Dvadeset devet opozicionih poslanika iniciralo je današnju raspravu, za koju su dostavili i pisani materijal.

-Narodni poslanici, podnosioci zahtjeva za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS-a smatramo da postoji opravdan strah javnosti u RS da je stanje sigurnosti pogoršano nakon niza događaja koje MUP RS nije na vrijeme razjasnio – stoji u tom materijalu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.