Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski učenik

Boris Stanković srebreni na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Druga gimnazija_matematikaa

Medalje Bosni i Hercegovini su, osim Borisa donijeli još Marko Jojić (bronza), Dejan Stanković (bronza) i Damjan Stanković (bronza). Pohvale su dobili Boris Velašević i Tarik Džaka

Učenik prvog razreda Druge gimnazije Sarajevo Boris Stanković osvojio je srebrenu medalju na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola (učenici prvog do četvrtog razreda), održanoj u Moldaviji.

U zvaničnoj konkurenciji je učestvovalo 11 zemalja (svaka država po šest predstavnika) i još sedam u nezvaničnom dijelu.

Medalje Bosni i Hercegovini su, osim Borisa donijeli još Marko Jojić (bronza), Dejan Stanković (bronza) i Damjan Stanković (bronza). Pohvale su dobili Boris Velašević i Tarik Džaka.

– Boris Stanković je najmlađi član našeg tima i jedan od najmlađih na ovogodišnjoj BMO, što dodatno potvrđuje kako veliki rezultat je napravio. Također, ovo je prvi put u historiji Bosne i Hercegovine da učenik prvog razreda u ovakvoj konkurenciji donese srebrenu medalju svojoj državi. Dolazak naših takmičara je planiran za ponedjeljak – saopćeno je iz sarajevske Druge gimnazije.