Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borjanu Krišto kamenovao komšija kojeg “nikad nije vidjela”

BiH

parlament bih kristo borjana
Borjana Krišto

Zamjenica predsedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH (HDZ) Borjana Krišto, nakon što je juče kamenovana ispred porodične kuće u Livnu, izjavila je da je napad nije uplašio.

– Bavila sam se cvijećem u dvorištu koje mi je cvjećarka trebala zasaditi i naišao je čovjek koji je iznio puno besa. To je mlada osoba koju ja nikada nisam vidjela. Kao osoba koja se bavi politikom svjesna sam da sam im prijetnja na razne načine, ali da to ide do te granice da vrijeđa, uzima stene i baca. Nisam se uplašila. Uzdignute glave ću hodati, ne bojim se. Ali, me je strah za društvo. Zamislite da vam neko dođe da kamenjem gađa komšiju ili bilo koga u okruženje, pogledajte gdje smo došli – komentarisala je događaj Borjana Krišto za Dnevni avaz.

Krišto je, takođe rekla da odgovornost djelomično snose mediji koji su, kako je rekla, ovih dana huškali javnost protiv nje zbog podjele sredstava.

– To su isključivo laži, obmane javnosti i politikanstvo, ali samo na obraz njima, od medija do pojedinaca kako se ponašaju. Ja svakoga mogu pogledati u oči, a ne znam da li mene mogu pogledati – rekla je Krišto.

Podsjećamo, Borjanu Krišto jučer je, dok se nalazila u dvorištu porodične kuće u Livnu, kamenjem napao 26-godišnji F.K.

Prilikom napada, F.K. je psovao i vrijeđao visokopozicioniranu političarku, inače članicu HDZ BiH.

Prema nezvaničnim informacijama zbog ovog napada priveden je Franjo Krišto (24), nastanjen nedaleko od mjesta gde stanuje i zamjenica predsednika HDZ.