Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Bosanci i Hercegovci svečano otvorili džamiju u Salt Lake Cityju

13/12/2016

Brojni građani Salt Lake Cityja okupili su se na otvaranju nove džamije u njihovom gradu čiju su izgradnju finansirali Bosanci i Hercegovci u SAD-u, navode američki mediji.

U naselju Fairpark Bosanci i Hercegovci su dočekali svoje sugrađane i počastili ih jelom i pićem serviranim na tradicionalni način.

“Ove stare džezve nisu za nas suveniri kako to izgleda na pravi pogled. Mi ih koristimo svakog dana”, rekla je Džemila Musić tokom svečanog otvanja džamije.

Bosanci i Hercegovci su počeli pristizati u Salt Lake City tokom rata, a vremenom su osnovali i svoj džemat.

Alija Musić ističe da je tokom 2009. godine grupa građana kupila zgradu u namjeri da je prošire i obnove. Musić kaže da je prezadovoljan brojem ljudi koji su stigli.

Na svečanom otvorenju bilo je i pripadnika drugih vjeroispovjesti.Jedna od njih je Carolynn Lambert koja se sa svojom kćerkom Sarai fotografisala ispred džamije.

“Zaista se divim drugim kulturama, tradicijama i vjeroispovjestima. Drago mi je da imamo toliko toga zajedničkog”, rekla je Carolynn Lambert.

Komentari