BiH

Bosanske turiste istjerali iz restorana u Drveniku zbog “siromašne narudžbe”

28/07/2015

Jedna turistkinja porijekom iz BiH ogorčena je ponašanjem ugostitelja u Drveniku u Hrvatskoj, za koje tvrdi da su njenu porodicu i nju tokom ljetovanja u julu ove godine izbacili iz jedne lokalne pizzerije, jer je njihova narudžba bila skromna.

Advija Žiga rekla je da je njena porodica sjela u pizzeriju Maslina u Drveniku, nakon čega su poručili sokove i sladolede, ali ih je konobar počeo vrijeđati jer je njihova narudžba bila premala, objašnjavajući im kako je upravo vrijeme ručka.

– Vlasnik restorana pokušao je konobara opravdati riječima da su ga prije toga naljutili Kinezi, kada je njih šest poručilo jednu pizzu – rekla je Žiga, dodajući da taj izgovor i nije baš najbolji za nju.

Žiga vjeruje kako je konobar na njih iskalio bijes nakon što je shvatio da su iz BiH.

– Pored nas su sjedili strani gosti koji su također na stolu imali samo piće. Njima niko nije pravio probleme. Ali, odjednom je ispao problem zbog našeg soka i sladoleda – rekla je Žiga, dodajući da već nekoliko godina ljetuje u Drveniku u koji dolazi iz Švedske gdje živi njena porodica, ali da joj je to vjerovatno posljednji put da novac za godišnji odmor potroši na ovom mjestu, piše NAP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.