BiH

Bosić: Dodik je teško korumpirani političar

10/01/2016

Milorad Dodik je teško korumpiran političar koji je svjestan da se zatvara krug dokaza o milionskom kriminalu – tvrdi predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

Kaže da je to razlog zbog kojeg predsjednik RS napada SDS i njega.

-To je stvarni razlog ovakvih napada i pokušaja da se turbo nacionalizmom i agresijom skrene pažnja s činjenice da se na čelu Republike Srpske, nažalost, nalazi čovjek koji je teško zloupotrebio povjerenje. U strahu su velike oči, jer trenutak istine tek dolazi. Sve dok se Republika Srpska ne uhvati u koštac s korupcijom vrha vlasti koja ju izjeda, neće moći krenuti naprijed – smatra Bosić.

Predsjednik SDS-a je izjavio da je jučer prisustvovao svečanoj akademiji povodom “Dana RS“, a da nije bio na prijemu u zgradi Vlade, kao ni danas u Brčkom niti će ubuduće ići na prijeme koje saziva Milorad Dodik.

-Jasno mi je da ih organizuje isključivo u svrhu svoje političke promocije, a ne proslave Dana RS. To dokazuje i njegov današnji neprimjereni pokušaj obračuna sa mnom u gradu gdje sugrađani najbolje znaju ko sam ja i gdje su svoje mišljenje o meni pokazali mnogo puta dosad na izborima – naveo je predsjednik SDS-a u pisanoj izjavi.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je u Brčko Distriktu, gdje je proslavljen “Dan RS“, ponovo optužio Mladena Bosića i predstavnike RS u institucijama BiH za izdaju.

Zamjerio je Bosiću i što nije došao na ovu proslavu.

Komentari

1 Comment

  1. saja

    10/01/2016 at 17:26

    Ti si tesko bolestan tebe prvo treba lijeciti zatim u zatvor da dokazes optuzbe

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.