BiH

bivši predsjednik sds-a

Bosić o Dodikovom ponašanju: Sjetio sam se jednog nalaza neuropsihijatra

19/10/2021
Foto: YouTube/screenshot

- Javne ličnosti pogotovo političari na najvišim funkcijama svakako daju uzor drugim ljudima u načinu ponašanja i ovo što Dodik radi već duže vrijeme ima odjek i u široj javnosti i u moralu građana, a i načinu ophođenja, svojevrsnoj agresiji u komunikaciji, kaže Bosić

Umjesto da bude uzor zbog pozicije na kojoj se nalazi, Milorad Dodik iznova pokazuje da ne bi trebao da obavlja nijednu javnu funkciju, izjavio je za BNTV bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

– Javne ličnosti pogotovo političari na najvišim funkcijama svakako daju uzor drugim ljudima u načinu ponašanja i ovo što Dodik radi već duže vrijeme ima odjek i u široj javnosti i u moralu građana, a i načinu ophođenja, svojevrsnoj agresiji u komunikaciji, kaže Bosić.

Kako dalje navodi Bosić, ovo što je sada Dodik uradio u Predsjedništvu prevazilazi sve norme i standarde uopšte ophođenja i vršenja bilo kakvih političkih funkcija, a kamoli onih najviših.

– Mislim da se to debelo graniči sa normalnošću i da tu mogu stajati neki drugi problemi iza toga. Ja moram da kažem da sam se sjetio suđenja sa Dodikom prije par godina, kada je neuropsihijatar dao svoj nalaz koji je veoma kritičan po Dodika, sa ozbiljnim poremećajima. Ja sam tada mislio da se radi o nečemu što treba da obezbijedi Dodiku neku naknadu, ali sada mi se čini da je čovjek dao pravi iskaz. U skladu sa tim, Dodik ima takvih psihičkih problema da ne bi mogao dobiti ni dozvolu za nošenje oružja, a ne da vodi čitav narod ili državu, ističe Bosić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.