BiH

Bivši predsjednik SDS-a

Bosić: Republika Srpska će platiti veliku cijenu, a nije dobila ništa

07/08/2019

On ocjenjuje da je loša stvar je što su Srbi dobili ministarstva, koja su, kako kaže, drugorazrednog značaja u odnosu na neka druga ministarstva. Nijedno ministarstvo iz prvog reda važnosti nije pripalo Srbima

Bivši predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je za BN televiziju da sporazumom Izetbegović – Dodik- Čović, Republika Srpska nije dobila ništa. Naprotiv, Republika Srpska će platiti veliku cijenu, kaže Bosić.

Bosić smatra da je dobra vijest je da bi napokon institucije na nivou BiH mogle početi da rade svoj posao. To je trebalo da se desi još prije 10 mjeseci, a loša vijest je cijena koju za to treba da plati RS i srpski predstavnici.

– Jasno je iz sporazuma koji su potpisali, da je dogovor da se BiH ponovo vrati na kompoziciju koja ide prema NATO-u, uprkos odluci Narodne skupštine iuprkos javno izražavanoj političkoj volji. Dodik je očigledno prihvatio da plati tu veliku cijenu, samo zato da bi što prije zauzeo i onaj dio vlasti koji do sada nije kontrolisao, kaže Bosić.

On ocjenjuje da je loša stvar je što su Srbi dobili ministarstva, koja su, kako kaže, drugorazrednog značaja u odnosu na neka druga ministarstva. Nijedno ministarstvo iz prvog reda važnosti nije pripalo Srbima.

– Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa po svojim ingerencijama nije ministarstvo koje ima najveću težinu u Savjetu ministara, ali je ministar Mirko Šarović svojim angažovanjem i svojim radom uspio da ga nametne kao važno ministarstvo. Ubijeđen sam da SNSD i njegovi koalicioni partneri ne mogu naći čovjeka koji može raditi na način na koji je radio Šarović. O Ministarstvu transporta i komunikacija koje je drugo ministarstvo koje je pripalo Srbima, ne treba ni pričati. To je ministarstvo koje nema neku veliku političku težinu- kaže Bosić.

On ukazuje da je interesantno koga je Milorad Dodik istakao u prvi red da brani potpisani sporazum.

– Od Obrena Petrovića, Nenada Stevandića preko Darka Banjca do Dragana Čavića, što samo po sebi govori o ubjedljivosti svega toga šta su oni uradili- rekao je Bosić, prenosi televizija BN.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.