nedozvoljeni promet akciznih proizvoda

Boško priznao krivicu, dobio pola godine uslova i 800 KM kazne

sud-bih2

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela, uključujući putničko motorno vozilo veće vrijednosti, mobiteli s pripadajućim SIM karticama, te 499 šteka cigareta različitih marki

Optuženi Boško Vukasović, rođen 1964. godine u Čapljini, državljanin BiH i Hrvatske, optužen za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za krivična djela za koja se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi se tereti da je u namjeri stjecanja protivpravne imovinske koristi, u vremenskom periodu od 15. jula 2016. do 7. februara 2018. godine, kao pripadnik grupe ljudi nezakonito stavljao u promet na teritoriji BiH akciznu robu – duhanske prerađevine, koje nisu bile obilježene kontrolnim markicama.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje jedinstvene kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci zatvora i sporedne novčane kazne od 800 KM, koju će optuženi uplatiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela, uključujući putničko motorno vozilo veće vrijednosti, mobiteli s pripadajućim SIM karticama, te 499 šteka cigareta različitih marki.

– Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela. Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.