Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosna se povlači u korito, saobraćaj na M17 normalizovan

tuzla_zvornik_cesta

Nakon povlačenja vode s kolovoza, od 16.40 sati normalizovan je saobraćaj u Doboj jugu, na dionici M-17 Maglaj-Doboj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, zbog izlijevanja Bosne obustavljen je bio saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Doboj-Maglaj (na području Doboj juga, kod objekta „Dalas“). U funkciji je bio alternativni pravac.

Pod vodom je bio i dio puta Tuzla – Zvornik.

U područjima s kišom upozoravaju se vozači da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Frekvencija vozila je pojačanog inteziteta, posebno na izlazima iz većih gradskih centara. Tuzla je bila jedno od teže pogođenih područja.

U toku su radovi na asfaltiranju u Donjoj Jablanici na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog čega se tokom dana saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralni putevi: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i putevi na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Bosasnki Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Zadržavanja su do 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopćeno je iz BIHAMK-a.