Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosnalijek i u 2016. pokriva godišnje troškove SOS porodice mame Fikrete

bosnalijek – sos sela2

Bosnalijek i SOS Dječija sela BiH su četrnaesti put zaredom potpisali Ugovor o donaciji u vrijednosti od 32.000 KM kojim se osiguravaju sredstva za pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Fikrete. Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH su potpisali Ugovor o donaciji, koji podrazumijeva pokriće godišnjih troškova hrane, odjeće, obuće, školskog pribora, higijenskih proizvoda, vannastavnih aktivnosti i izleta za šest dječaka koji odrastaju u ovoj SOS porodici.

bosnalijek - sos sela1“Bosnalijek je dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH i veoma smo ponosni da naše uspješne poslovne rezultate dijelimo sa onima kojima je naša podrška najpotrebnija. Podrška organizaciji koja nesebično nastoji da osigura topli dom za svako dijete je naše trajno opredjeljenje. Dječaci i djevojčice iz SOS Dječijih sela su dio naše velike Bosnalijekove porodice. Veoma smo ponosni jer smo bili podrška u odrastanju mladih ljudi, koji su sada uspješno krenuli u samostalni život. Neki od njih su svoje prve radne navike stekli u Bosnalijeku. Danas sa radošću pratimo i podržavamo sretno odrastanje šest dječaka za koje smo sigurni da će, također, izrasti u vrijedne i kvalitetne ljude naše zajednice. Ulažemo u zdrav i bezbrižan život naše djece te na taj način pružamo našu pomoć u razvoju našeg društva,“ istakla je Razija Peco izvršna direktorica za administraciju Bosnalijeka.

bosnalijek - sos sela

“Djevojčice i dječaci koji odrastaju u SOS Dječijim selima BiH imaju dugoročnu podršku sve do njihove samostalnosti, a Bosnalijek kao društveno odgovorna kompanija je prepoznao značaj dugoročne brige. Bosnalijekova istinska posvećenost SOS porodici, u kontinuitetu traje već 14 godina. U ovoj se porodici odgaja već druga generacija djece, a mladi koji su se osamostalili, s ponosom to možemo reći, dobri su i uspješni ljudi. To je naš zajednički rezultat, jer Bosnalijek – kao najbolji prijatelj SOS Dječijih sela BiH, je sve ove godine bio uz nas, zajedno smo pratili razvoj, napredak i upjehe naše djece i mladih. A kroz godine zajedničke podrške i rada uvjerili smo se koliko je ljudima iz Bosnalijeka stalo da djeca budu sretna, voljena i bezbrižna. Ne postoji dovoljno dobar način da kažemo hvala za sve ove godine podrške, ali i istinskog prijateljstva“ istakla je Azemina Vuković, direktorica programa SOS Dječijih sela Sarajevo.

Bosnalijek je u proteklih 14 godina osigurao ljubavlju, toplinom i srećom ispunjeno djetinjstvo za 15 djevojčica i dječaka koji su odrastali i odrastaju u SOS porodici mame Fikrete. Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova porodice osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.